Американец почина, преди да разбере, че е спечелил 10 млн. долара от лотарията

В деня на смъртта си, без да подозира, 79-годишният Доналд Питърс от Данбъри, щата Кънектикът, осигури финансова стабилност на своята съпруга и семейството си, предаде Асошиейтед прес в неделя.

Питърс купил два лотарийни билета в местен магазин на 1 ноември, продължавайки 20-годишна традиция, която имали с жена си Шарлот. По-късно през деня пенсионираният служител във фабрика за шапки получил фатален сърдечен удар, докато работел на двора си.

Вдовицата му прибрала билетите и в мъката покрай смъртта на съпруга си за малко да ги изхвърли, но наскоро проверила числата. Когато отишла да осребри единия от билетите, се оказало, че той ѝ носи печалба от 10 млн. долара.

79-годишната Шарлот Питърс заяви, че все още не знае какво ще прави със спечелените пари. Винаги съм искала Корвет (модел коли “Шевролет”), но не мисля, че ще си го купя - ще си карам малка кола, заяви тя. Шарлот допълни, че ще отдели време да помисли как да изхарчи парите, но може да посети казино в Кънектикът.

Според децата на Питърс баща им щял да оцени иронията, но щеше да бъде много ядосан - той току-що е починал, а тя печели куп пари, заяви един синовете му. Семейство Питърс има три деца и двама внуци.

Споделяне

Още от Свят