Американец съди Христо Стоичков за 5 млн. долара обезщетение

Бивш футболист от американското университетско първенство съди националния ни футболен селекционер Христо Стоичков по обвинение, че българинът му е счупил крака му по време на среща между неговия тим и “ДС Юнайтед” през 2003 г. По това време Стоичков играеше в американския тим. За заведеното дело съобщи в. “Вашингтон пост” във вторник.

Според ищецът Фреди Лерена, контузията на крака, която му е причинил Стоичков след грубо влизане, е прекратила обещаващата му кариера, затова той иска обезщетение от 5 милиона долара от двата футболни клуба и още 5 милиона от Стоичков.

Делото е заведено миналата година и в момента на етап предварително производство.

В обвинението се казва, че Лерена, по това време първокурсник, е претърпял сериозна физическа и психологическа травма, включително е бил неподвижен за известно време, и е имал големи разходи по лечението си. Най-тежко е обвинението, че след възстановяването си Лерена вече не е можел да играе на „нивото, отпреди инцидента”.

Потърсен за коментар, Христо Стоичков заяви пред медии, че “има си адвокати, случаят отдавна е приключил”. 

"Въобще не мога да обръщам внимание на това, което пише вестникът. В момента съм концентриран изцяло върху националния отбор и мисля за мача с Албания на 28 март", допълни Стоичков.

Според адвокати, по подобни дела много трудно се доказва лош умисъл в случаи на сблъсъци по време на футболна игра. Според самия Стоичков ,"контузиите са част от футбола" и затова е почти невъзможно да се стигне до осъдителни решения.

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?