Американец, снимал порно с малолетни у нас, убит от жертвите си

Задържан е и третият заподозрян за убийството на 44-годишния американски гражданин Даниел Уедър, чийто труп бе открит снощи край София. Това съобщи в неделя главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от Агенция "Фокус".

Тялото на чужденеца бе намерено в шахта между селата Долни и Горни Богров в събота, след като двама от извършителите на престъпление направили пълни самопризнания и посочили мястото, където захвърлили жестоко пребития с пръти, но все още жив американец. Това се случило около 14 февруари.

Уедър, който снимал у нас порнофилми с непълнолетни български момчета и момичета, бил следен в продължение на шест месеца от Столичната дирекция на вътрешните работи и служители на ФБР. Преди около две седмици той обаче изчезнал. Българката, с която той живеел на съвместни начала, подала сигнал за издилване на 16 февруари. Благодарение на проведеното дотогава разследване криминалистите успели да стигнат до двама от убийците - 17-годишният Юлиян А. И 22-годишният Павел Н. Третият замесен в слючая - Ангел Ангелов, на 22 години, в събота успял да се измъкне от полицията във Видин, скачайки от третия етаж. Секретен пост край града обаче успя да го залови ден по-късно.

Тримата младежи са потърпевши от действията на Уедър, който бил и педофил. Сценариите за порнофилмите, които е продуцирал американският гражданин, са пристигали от САЩ. В София той наемал различни апартаменти, които ползвал като студиа за заснемане на садо-мазохистични сцени с камшици, ремъци и бичове. В Столичния квартал "Дружба" бил последният апартамен, където са снимани кадри с малолетни и непълнолетни момичета и момчета от България. За участието си в сцените с Уедър те получавали между 30 и 50 лв. на сеанс. Камерата, с която са правени садо-мазо филмите, е намерена във Видин, а останалата техника е разкрита в Бургас и Пловдив.

Юлиян, Павел и Ангел са били сред участниците в порносцените, установило разследването. От проведените с младежите разпити станало ясно, че единият от тях видял свои снимки в интернет и поискал заедно с други участници от Уедър кадрите да бъдат свалени от сайтовете. Вместо това американецът подал в полицията сигнал, че е заплашван.

Разследването на нелегалния канал за износ на порнофилмите продължава, каза в неделя ген. Бойко Борисов. Издирват се поръчителите от САЩ, които са финансирали и разпространявали секспродукциите, заснети в България, допълни той. По думите му засега няма данни в мрежата да са замесени и българи, но най-важният източник на информация вече е мъртъв.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?