Американка с Covid-19 видя за пръв път бебето си, родено, докато тя била в изкуствена кома

Янира Сориано при изписването й от болницата

Тридесет и шест годишна жена, засегната от Covid-19, видя за пръв път бебето си, което роди с цезарово сечение в началото на април, докато бе в изкуствена кома и на командно дишане, предаде Франс прес.

Янира Сориано от района на Ню Йорк била интубирана преди 11 дни. "Тя се справи по чудо с болестта и се запозна с четвъртото си дете. Не знаехме дали ще оцелее. Повечето пациенти на командно дишане не оцеляват",заяви Бенджамин Шуорц, ръководител на гинекологичното отделение в болницата "Саутсайд" в Бей Шор.

Здравословното ѝ състояние се подобрило преди няколко дни и под аплодисментите на лекуващия персонал тя напуснала болницата в инвалидна количка. Съпругът ѝ, който като нея бил с медицинска маска на лицето си, ѝ представил сина им Уолтър.

Янира била бременна в осмия месец, когато тя и съпругът ѝ се заразили. Той останал у дома. Тя била хоспитализирана и поставена на командно дишане, но състоянието ѝ бързо се подобрило. Лекарите се страхували, че недостигът на кислород може да застраши живота на бебето и че под натиска на корема на бременната белите ѝ дробове може да не функционират добре. Затова решили да пристъпят към раждане с цезарово сечение. Нещата обаче се влошили точно преди раждането и тя била интубирана. "Жената не беше в съзнание, когато детето ѝ се появи на бял свят", отбеляза д-р Шуорц.

Малкият Уолтър се чувства добре. Резултатът от теста му за новия коронавирус е отрицателен.

Споделяне

Още от Коронавирус

Колко време давате на новия парламент?