Американката Оливиа Кулпо е Мис Вселена 2012

Американката Оливиа Кулпо е Мис Вселена 2012

Американката Оливия Кулпо беше избрана в Лас Вегас за Мис Вселена 2012, съобщиха световните агенции. Тя получи своята корона от миналогодишната победителка в конкурса Лейла Лопиш от Ангола.

Дъщеря на музиканти, новата Мис Вселена свири на виолончело, а нейни хобита са да ходи на концерти и на кино и да посещава музеи. Друго нейно любимо занимание е да кара хората да се смеят.

Освен своята корона, инкрустирана с перли и диаманти, Кулпо получи още 45 хиляди долара за обучение в Нюйоркското училище за кино и телевизия. Според правилата на конкурса тя ще пътува по целия свят през 2013 г. с благотворителни цели.

Журито, съставено от десетина известни личности, остави на второ място филипинката Жанин Тугонон, а на трето - представителката на Венецуела София Есер. Четвъртата финалистка на 61-ото издание на един от най-престижните конкурси за красота в света бе бразилката Габриела Маркус.

В надпреварата, която се проведе във впечатляващия хотелски комплекс "Планет Холивуд" в световната столица на хазарта, участваха представителки на общо 89 държави. Съгласно правилата те дефилираха първо по бански, а след това - с вечерни рокли.

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите при масовото убийство в град Нютаун, в североизточния американски щат Масачузетс, в петък.

Представителка на САЩ печели конкурса Мис Вселена за първи път от 15 години. За последно Брук Лий бе коронована през 1997 г.

През последните години конкурсът бе доминиран от латиноамериканките, които го спечелиха седем пъти от 2001 г.

Право на участие в надпреварата имат неомъжени и бездетни жени на възраст между 18 и 27 години.

Споделяне

Още от