Американската армия отрече Заркауи да е заловен

Американската армия отрече твърденията, че коалиционните сили са заловили Абу Мусаб ал Заркауи, един от лидерите на Ал Каида, който се счита, че стои зад редица атентати в Ирак, предаде АФП.

"Това не е вярно", заяви бригаден генерал Марк Кимит. Посланикът на САЩ в Багдад Ричард Джоунс също изрази съмнение в достоверността на твърденията, че американските сили са близо до залавянето на Заркауи.

Ройтерс съобщи, че САЩ проверяват информацията за залавянето на един от лидерите на терористичната организация Ал Кайда Абу Мусаб ал Заркауи, обвинен в подготовката и извършването на серия от терористични актове в Ирак и в убийството на американски и южнокорейски заложници. По-рано беше съобщено, че той е бил ранен по време на бомбардировка във Фалуджа.

Според информации в иракски електронни медии Заркауи е бил арестуван в провинция Бабил. Съобщено бе, че спецслужбите са следили в продължение на три дни ръководителя на Ал Каида в Ирак и в момента той се разпитва и скоро ще бъде направено официално изявление за ареста му.

Залавянето на Заркауи бе обявено от американските окупационни власти за цел номер, като за главата му или за информация за него бе предложена награда от 10 милиона долара.

Споделяне

Още от Свят