Aмерикански бизнесмен инсценирал смъртта си, за да се спаси от дългове

Американски бизнесмен, инсценирал смъртта си в самолетна катастрофа, е бил задържан от полицията жив и в добро здраве, съобщиха световните агенции.

Маркус Шренкер, обвинен в кражбата на стотици хиляди долари, е бил задържан от полицията в района на град Бирмингам в щата Алабама.

Досега се смяташе, че той е загинал, след като е скочил с парашут от личния си самолет. Бизнесменът сам е управлявал едномоторния самолет и в него не е имало други пътници. Шренкер подал сигнал за бедствие и скочил с парашут в района на град Бирмингам в щата Алабама. Незабавно започнала спасителна операция и два военни самолета са засекли самолета му да се движи на автопилот, без да има човек на борда. Малко след това той се разбил близо до Милтън, Флорида.

38-годишният бизнесмен, който вече бе осъден веднъж да изплати над 530 хиляди долара на потърпевши от негови измами, сега може да получи ефективна присъда. Според разследващите Шренкер е планирал да инсценира самолетната катастрофа над Мексиканския залив, но преди това е свършило горивото на самолета му.

Полицаи засекли бизнесмена в покрайнините на Бирмингам малко след инцидента. Той бил мокър, без документи и обяснил, че претърпял инцидент, докато плувал с кану.

Неволите на Шренкер обаче не свършват дотук, жена му Мишел е поискала развод, подозирайки го в извънбрачна връзка.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?