Американски доброволци ремонтираха болнично отделение

Американски доброволци ремонтираха болнично отделение

Второ вътрешно отделение на Общинската болница в Свищов "Д-р Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци на американската неправителствена организация "Хана Проджект”.

Това е трета благотворителна инициатива на американската неправителствена организация за Свищов. Сега доброволците направиха дарение и ремонтираха вътрешното отделение на общинската болница, посочи кметът на Свищов Генчо Генчев, цитиран от БНР.

"В продължение на четири дни те боядисаха цялото отделение, всички стаи, оправиха цялото електричество, нови осветителни тела, а също така и нови легла с нови дюшеци, с постелен инвентар“, каза той.

Дарението на организацията се състои от 15 нови болнични легла,  нови матраци, протектори за предпазване на матраците и по два комплекта нови чаршафи, възглавници и шалтета за новите и всички останали легла в отделението, които са общо 25.

В предишните си кампании американските доброволци подновиха Детското отделение в лечебното заведение и двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?