Американски конгресмен извади пистолет в ресторант, за да защити правото на въоръжаване

Американски конгресмен извади пистолет в ресторант, за да защити правото на въоръжаване

Американски конгресмен извади зареден пистолет в ресторант в Северна Каролина, за да докаже, че оръжията според него са опасни само ако са в лоши ръце, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. След като показа пистолета си, конгресменът републиканец Ралф Норман заявил: "Няма да съм като Габи Гифърдс".

Става въпрос за конгресмен в Камарата на представителите, която бе простреляна в Аризона през 2011 година, остана инвалид и след инцидента се включи активно в кампанията за ограничаване на огнестрелните оръжия. "Който се готви да стреля срещу мен, трябва да е сигурен, че стреля точно, защото в противен случай ще отвърна на огъня", продължи Норман.

Изявлението му се приема като намек, че Гифърдс е можело да не бъде ранена, ако е била въоръжена. "Ако някой влезе в този ресторант и открие огън, аз показвам, че съм в състояние да защитя себе си и околните", обяснява конгресменът в декларация и добавя, че е направил тази демонстрация пред група привърженици на по-строги закони срещу огнестрелните оръжия в САЩ.

"Просто показах, че проблемът не е в самите огнестрелни оръжия", защити се той.

Споделяне

Още от Свят