Американски шерифи убиха дете с играчка автомат

Помощник-шерифи в Калифорния застреляха 13-годишно момче с играчка автомат, защото като помислили "оръжието" му за истинско, съобщиха агенциите.

Двамата полицаи се натъкнали на тийнейджъра, които държалбутафорно копие на автомат "Калашников", и му наредили да го хвърли на земята. Без да дочакат реакцията му, открили огън. Момчето загинало на място.

Не е ясно дали то е насочило мнимото оръжие към двамата помощник-шерифи, така че да ги провокира. 

Съседка твърди, че чула седем изстрела.

Двамата полицаи са отстранени от служба до окончателно изясняване на инцидента, а бащата на момчето е заявил, че ще съди полицейското управление. 

Двама учители бяха убити от ученици в САЩ в разстояние само на 48 часа. 

14-годишният гимназист Филип Кизъм убил учителката си по математика, 24-годишната Колийн Рицър, предаде Франс прес. 

Младата жена започнала да преподава в гимназията в Денвърс, близо до Бостън, едва през август, а убиецът, който е родом от южния щат Тенеси, също се преселил наскоро в североизточния американски град. 

Полицията получила сигнал във вторник вечерта, тъй като младата учителка не се прибрала в къщи и не отговаряла на мобилния си телефон. След оглед в училището, били открити следи от кръв в тоалетната, а тялото на Рицър било намерено зад сградата на гимназията, каза на пресконференция прокурорът.

Мотивите за престъплението не са изяснени за момента. 

В понеделник 12-годишен ученик уби учителя си по математика с полуавтоматичен пистолет в колеж в Спаркс, в западния щат Невада. 

Преподавателят, 45-годишният бивш морски пехотинец Майкъл Ландзбъри, ветеран от Афганистан, бе определен от полицията като герой, защото се приближил до момчето и дал възможност на учениците да избягат. 

Нападателят, който първо прострелял едно момче на двора на училището, се самоубил. 

Мотивите за действията му остават неизвестни, като някои вестници твърдят, че убиецът е бил чест обект на подигравки от съучениците си. 

Споделяне

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?