Американски текстилен гигант закрива всичките си 16 завода

Американският текстилен гигант Пилоутекс реши вчера да закрие всичките си 16 завода и да освободи персонала от 6450 души, като обяви, че е жертва на "вноса на ниски цени, заливащ американския пазар", предаде Франс прес.

Пилоутекс ще поиска да бъде поставен по съдебна защита от кредитори, като се позове на известния член 11 и повери на инвестиционна група грижата да продаде активите на компанията, допълни президентът и главен изпълнителен директор на дружеството Майкъл Ганауей.

На работа ще останат близо 1200 души, заети в търговските подразделения, счетоводството и службите по персонала, за да могат да приключат с дейността на Пилоутекс. Вносът на ниски цени е наводнил американския пазар и продължава да оказва натиск върху цените... Всичко това създаде обстановка, в която ние вече не сме в състояние да предлагаме на клиентите си стоката, от която те се нуждаят на цена, която отговаря на условията в това общество, се допълва в комюникето на компанията, цитирано от Франс прес.

Пилоутекс, чийто централен офис се намира в Канаполис, Северна Каролина, е един от основните производители и дистрибутори в САЩ на спално бельо и дамаски.

По БТА

Още от Бизнес