Американски военен: Времето е неподходящо за зона, забранена за полети, в Сирия

Американски военен: Времето е неподходящо за зона, забранена за полети, в Сирия

Сега е неподходящо време за установяване на зона, забранена за полети, в Северна Сирия, заяви говорителят на американските сили, участващи в операцията срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Ирак и Сирия, полковник Стив Уорън, цитиран от дубайската сателитна телевизия Ал Арабия.

Създаването на подобна зона изисква значителни разходи от гледна точка на военен персонал и на необходимото оборудване, се аргументира Уорън. Той уточни, че обособяването на една такава зона ще изисква ангажирането на хиляди военни и на огромно количество оборудване, а самата зона ще трябва да се простира на обширна територия.

Това е доста сложна работа, обобщи Уорън.

За установяване на Зона, забранена за полети, разположена в района между град Алепо и турската граница, в последните дни се изказа германският канцлер Ангела Меркел.

Американският военен говорител увери, че кюрдските въоръжени формирования, действащи в северната част на Сирия, не поддържат нито Русия, нито властите в Дамаск. Те са обезпокоени само от проблемите, свързани с техните собствени територии, посочи той.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?