Американските конгресмени ще се обучават за предотвратяване на сексуални посегателства

Американските конгресмени ще се обучават за предотвратяване на сексуални посегателства

Камарата на представителите на американския Конгрес ще гласува за задължително обучение на американските конгресмени срещу сексуалните посегателства. Обучението ще е и за сътрудниците на конгресмените. Така народните избраници ще последват примера на американските компании, които обучават персонала си на това какво е сексуално посегателство и как да бъде предотвратено то, предаде Франс прес.

В компаниите в САЩ от няколко десетилетия има такива обучения. Те включват онлайн въпросници, видеоклипове, лекции от адвокати, разказващи какъв законът и какво е сексуално посегателство.

 

Според експерти обаче това обучение в компаниите не е много ефикасно. Идън Кинг, психоложка от университета Райс в Тексас, казва, че сексуалните посегателства са се задълбочили в компаниите, в които са повече мъжете с насадени предубеждения за превъзходството на мъжете над жените.

Според изследване на американската Комисия за равни възможности на пазара на труда (Equal Employment Opportunity Commission) сексуалните посегателства на работното място не само, че продължават да съществуват, но размерите им са вероятно подценявани, тъй като жертвите не подават жалба, страхувайки се от репресии.

Гласуването за задължително обучение за конгресмените идва в момент, в който в САЩ редица политици се оказаха замесени в скандали за сексуални посетагелства.

Споделяне

Още от Свят