Американският адвокат на Пеевски твърди, че обвиненията по закона "Магнитски" са неоснователни

Американският адвокат на Пеевски твърди, че обвиненията по закона "Магнитски" са неоснователни

От американската правна кантора "Морган Люис" (Morgan Lewis Consulting) потвърдиха, че депутатът от ДПС Делян Пеевски ги е наел, за да го защитават по закона "Магнитски". "Ще бъда водещият адвокат по този случай", пише Нейтън Хохман, съдружник в Morgan Lewis Consulting в отговор на запитване на онлайн изданието "Дневник".

Първо информация за това се появи във вторник във вестник "Монитор", който е една от медиите, свързани с народния представител и неуспял шеф на ДАНС.


"Делян Пеевски е наел "Морган Люис" да го представлява относно молба, подадена към Държавния департамент и Министерството на финансите съгласно Глобалния закон "Магнитски" за отговорност за нарушения на човешките права", пише Хохман в свои отговори до “Дневник”.

В средата на август стана известно, че американският лобист Джоузеф Огъстин от юридическата компания JWI "Джеферсън Уотърман интернешънъл" е внесъл документите, с които собственикът на фалиралата КТБ и бивш бизнес партньор на Пеевски - Цветан Василев официално кандидатства за закрила в САЩ по закона "Магнитски".

"Служил съм като старши прокурор и заместник-главен прокурор в Департамента по правосъдието и имам опит в наказателното преследване и разкриването на индивиди, замесени в банкови измами, пране на пари и други трансгранични престъпни дейности, както и в представляването на лица, несправедливо обвинени в такива нарушения", обяснява Хохман.

В "Морган Люис" той е заместник-председател на отдел "Фирмени дела и и глобални разследвания" и, по думите му, е "извършвал сложни разследвания около придобиването и анализа на обширен документален материал и такъв, събран от свидетелски показания от целия свят".

Нейтън Хохман подчертава, че компанията му има ресурси в световен мащаб, включително над 2000 адвокати в 30 офиса по света, включително Европа, Азия и Съединените щати.

"Действаме експeдитивно, за да отговорим на неоснователните обвинения, направени съгласно Глобалния закон "Магнитски" за отговорност за нарушения на човешките права и очакваме да представим подробен отговор в Държавния департамент и Министерството на финансите на Съединените щати", пише още той.

Американската правна кантора "Морган Люис" е обявена през май 2017 г. за най-добрата юридическа фирма в Русия в годишната класация за Европа на Chambers & Partners. Ръководството Chambers Europe, отличаващо кантори от 24 държави на континента, е основано на проучване, включително на оценките на клиенти

Споделяне

Още по темата

Още от България