Американският посланик Херо Мустафа е в изолация след контакт със заразен с Covid

Американският посланик у нас Херо Мустафа е в изолация след контакт със заразен с коронавирус.

Това съобщи самата тя във видео на страницата на Американското посолство във Фейсбук.

"Аз спазвам правилата и сега съм в изолация след контакт с Covid-19. Радвам се, че намалих риска от инфекцията, като нося маска и ще продължа да нося", каза Херо Мустафа.

Тя отново благодари на българските здравни работници за усилията, които полагат в този труден момент и завърши с думите: "Заедно ще се справим".

Това е вторият път в рамките на седмица, когато американското посолство в София съобщава за изолация. Преди дни от там заявиха, че посолството "следва протокола за изолация, определен от българското правителство". Съобщението дойде непосредствено след като стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е с положителен тест за коронавирус. Преди това той имаше срещи с висши дипломати от Държавния департамент.

На 20 октомври Борисов се срещна с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър и обсъди с него стратегическото партньорство между двете страни, а на 23 октомври премиерът и заместник държавният секретар Кийт Крак обсъдиха покупката на изтребители F-16 и 5G мрежите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?