Американският посланик ще се срещне с тримата вицепремиери

Американският посланик Пардю очаква да чуе вижданията за управлението на тримата вицепремиери Лидия Шулева, Николай Василев и Пламен Панайотов.

Той каза това в отговор на въпрос дали очаква ускоряване на приватизацията след поемането на поста министър на икономиката от Шулева. Вероятно следваща седмица, ще мога да разговарям с г-жа Шулева за нейното виждане за управлението на министерството на икономиката, каза посланикът, който в последните дни бил изцяло ангажиран с посещението на американска бизнес-делегация.

"Явно правителството е имало намерение да подобри работата си. Предполагам, че това е била причината за промените", каза Пардю по повод на промените. Той добави, че очаква сътрудничеството с българското правителство да продължи както досега.

Запитан за интеграцията на България в НАТО американският посланик изтъкна, че страната ни има подкрепата на САЩ и че други парламенти от 19-те страни-членки се присъединяват в подкрепата към България.

Не виждам нищо, което би попречило на България да стане пълноправен член на НАТО през пролетта, коментира Пардю.

Пардю присъства на церемонията по връчването на награден знак "За вярна служба под знамената" на заместник-посланика на САЩ Родерик Мур. Отличието бе връчено от министъра на отбраната Николай Свинаров във връзка с окончателното му отпътуване от страната.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?