Американският журналист, нарекъл Путин "убиец", не смята да му се извинява

Бил О'Райли

Популярният журналист от американския телевизионен канал "Фокс нюз" Бил О'Райли заяви, че не възнамерява в близките години да поднася извинение за това, че е нарекъл руския президент Владимир Путин "убиец". Това обяви той късно в понеделник, след като по-рано същия ден Кремъл поиска официално извинение от "уважаваната телевизия", окачествявайки изказването на О'Райли като "недопустимо и оскърбително".

"Явно администрацията на Путин в Москва настоява аз – вашият скромен кореспондент – да се извиня за това, че съм казал, че "Старият Влад" е убиец. Така че, аз работя върху това извинение, но то може да отнеме малко време. Може да проверите какво става с него около 2023 година", заяви телевизионният водещ в собственото си предаване по Фокс.

Репликата му, че Путин е убиец, прозвуча по време на негово интервю с президента Доналд Тръмп в неделя. Тръмп заяви, че уважава Путин, когато водещият го прекъсна с думите: "Той обаче е убиец. Путин е убиец".

"Има много убийци. Вие мислите, че нашата страна е невинна" – отвърна Тръмп, с което предизвика буря от възмущение, включително сред лидери на републиканското мнозинство в Конгреса. Президентът беше обвинен, че слага знак за равенство между действията на САЩ и авторитарния режим на Путин.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят