Ана Михайлова и Владислав Горанов определени за зам.-финансови министри

Министърът на финансите Симеон Дянков предложи в четвъртък на премиера Бойко Борисов за свои заместници Ана Михайлова и Владислав Горанов, съобщиха от пресслужбата на министерството.

Номинациите не са изненада, защото имената на предложените се знаят от изявления на Дянков.

Ана Владиславова Михайлова (32 г.) е предложена да отговаря за външния дълг, международните финансови институции, eврофондовете и макроикономическите анализи. От 2007 г. досега тя е икономист към постоянното представителство на МВФ в България. Работила е като началник-отдел "Бюджетна политика" в дирекция "Бюджет" в Министерството на финансите.

Владислав Иванов Горанов (32 г.) е предложен за ресорите "Бюджет" и "Разходи". Той е избран за депутат от ГЕРБ. Работил е в сферата на управлението на публичните финанси и е бил ръководител на отдел "Социални разходи" в дирекция "Държавни разходи" в Министерството на финансите. Преди това е заемал експертна и ръководна длъжност в аграрното министерство.

Приходната част на бюджета на този етап ще бъде лично наблюдавана от Симеон Дянков. Той обеща по-късно наесен да посочи трети свой заместник, който да поеме ресора.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?