Андрей Баташов е в тежко състояние в "Токуда“

Андрей Баташов е в тежко състояние в "Токуда“

Актьорът Андрей Баташов е в тежко състояние в болница "Токуда" в София, потвърдиха от семейството му, след като в сряда информационни агенции съобщиха, че е приет по спешност в здравното заведение.

Неофициално се твърди, че Баташов е получил инсулт, според друга версия се лекува усложнение от прекарана бронхопневмония, довела до увреждания на вътрешните органи.

Семейството на Баташов уточнява, че той е приет за лечение в "Токуда" още на 6 ноември, но не казват каква е диагнозата му, само посочват, че е в тежко състояние и под интензивното наблюдение на лекарите. В писмото до медиите те заявяват още, че настояват "да не бъде безпокоен медицинският екип, който съгласно политиката на "Токуда Болница", няма да предостави информация, нито достъп до пациента”.

Преди няколко дни актьорът е помолил да бъде отнемено представление в Театър 199, в което той играе, защото не се е чувствал добре.

Баташов, който е познат най-вече с участието си в постановката "Секс, наркотици и рокендрол“, е роден на 10 септември 1965 г. във Волгоград. Завършил е НАТФИЗ, 15 години е актьор в Народния театър "Иван Вазов", а от 2004 г. е на свободна практика. Има над 40 роли в театъра и киното. Бил е депутат в 40-ото Народно събрание от НДСВ. Доцент е по актьорско майсторство и режисура.

Андрей Баташов е вторият български актьор със сериозен здравословен проблем за последните седмици. Преди две седмици председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев получи инсулт по време на снимки в Бургас. Тогава той бе докаран в София с правителствения "Фалкон". В момента състоянието на Мутафчиев се подобрява.

Споделяне

Още от България