Андрей Райчев: Лекари крадат повече от циганите в тази страна

"Не съм виждал по-идиотска класация от тази на ”Репортери без граница”, каза Михаил Константинов

Андрей Райчев
”Ще ме извините, но лекарите влачат... отвлачват - не всички... Но тези лекари, които влачат, отвлачват или крадат повече от циганите в тая държава! Не се шегувам. Ако сметнете в пари, ще видите". Това коментира социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.
 
По думите му корупцията в България е непоносима, но не е по-голяма отколкото в Западна Европа.
 
"Там е много по-голяма отколкото тук. Но първо там е само по върховете и в ежедневния живот почти я няма. И второ - тя там се схваща като естествена традиция”, каза Райчев.
 
”В България не се правят въобще реформи. Ние сме в положението на човек, който едновременно и е затлъстял, и има мускулна слабост. Има огромни тлъстини, които подележат на унищожение: 400 болници, 50 и кусур ВУЗ-а, между другото - 25 банки и 8 мелници, апропо само напомням. Железници, които непоносимо само харчат пари по цял ден и нищо друго не правят”.
 
В същото време Райчев коментира, че сегашното правителство на Бойко Борисов е по-добро от предишните му две.
 
"Борисов взе властта в много неизгодна обстановка през 2008-а година, когато удари кризата. Просто беше малшанс. Тогава му се падна черната вода. Сега му се падна златната вода. По много причини България върви нагоре. Вятърът духа в платната на правителството", каза той.
 
Математикът Михаил Константинов от своя страна определи класацията на "Репортери без граници", в която България е на 111-о място по свобода на словото, като ”идиотска”.
 
"Говоря с целия си авторитет в момента. Не съм виждал по-идиотска класация. На 51-во място се намира държавата Тонга с 30 острова в Тихия океан - има една агенция, няма вестници и други медии. Не може да сравнявате сливи и краставици. Една европейска държава, с всичките си институции не може да бъде сравнявана с Тонга. Поотделно те могат да се състезават, но не и заедно", каза Константинов.
Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?