Анджелина Джоли нагази в калта на сирийски бежански лагер в Ливан

Анджелина Джоли нагази в калта на сирийски бежански лагер в Ливан

Холивудската звезда Анджелина Джоли , която е специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците, посети днес лагер за сирийски бежанци в ливанската долина Бекаа. Тя призова международната общност да отстрани коренните причини за световната бежанска криза, съобщиха световните агенции.

Хуманитарната помощ не може да замени дипломацията и политическите решения, каза американската актриса на пресконференция под проливен дъжд в калния лагер Сааднайел, на около 15 км от сирийската граница. Според нея големите световни сили могат да направят повече за прекратяване на сирийската гражданска война.

Анджелина Джоли подчерта бедственото положение на бежанците в лагерите в съседните на Сирия страни, като посочи, че 80 на сто от намерилите приют в Ливан са затънали в дългове, след като са изчерпили всичките си спестявания, които са носили със себе си при бягството от войната.

"Всички правителства по света трябва да покажат отговорност, да анализират ситуацията и да преценят какво конкретно може да направи тяхната страна, колко бежанци може да подпомогне и по какъв начин", подчерта холивудската звезда.

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?