Анестезиолози бойкотират сливане на отделения със заплахи да напуснат

Анестезиолози от многопрофилната болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора заплашиха да напуснат, тъй като не са съгласни с обединението на отделението по анестезиология с това на университетската болница в града. Двете болници се помещават в една сграда и преди време беше предприето тяхното сливане, тъй като е неефективно да има дублиращи се администрации и звена.

Синдикалистите от болницата "Проф. Стоян Киркович" обаче са против сливането на двете болници от самото начало, а сега скочиха и срещу обединението на анестезиологичните отделения.

18 лекари са заявили готовност да подадат оставки в знак на протест срещу решението за сливането. “До момента двете отделения са изпълнявали еднакви дейности, но едното покрива 30-дневна спешност, а в другото работят само преподаватели“, заяви вече бившият шеф на отделението в "Проф. Стоян Киркович" д-р Атанас Бадов, който е и един от синдикалните лидери.

Според директора на болницата д-р Петър Атанасов решението за сливането на двете отделения е в полза на дружеството и цели то да бъде финансово стабилизирано. Д-р Атанасов заяви, че това няма да навреди на пациентите.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?