Ангел Бончев и фондация "Утре за всеки" не стигнаха до споразумение

Отвлеченият през 2008 г. бивш изпълнителен директор на ПФК "Литекс" Ангел Бончев не успя да се споразумее с фондацията "Утре за всеки", която бе определена от похитителите да получи откуп от 157 хиляди евро срещу свободата на съпругата на Бончев – Камелия.

Двамата бяха последователно отвлечени през лятото на 2008 г., като полицията не успя да опази Камелия, която бе похитена, докато предаваше откупа за свободата на мъжа си. Впоследствие похитителите, които според прокуратурата са подсъдимите по делото "Наглите", се отказаха да получат още пари и заявиха на Бончев да направи дарение.

След акцията на МВР "Наглите" в края на 2009 г., когато бе обявено, че арестуваните Прокопий Прокопиев-Културиста, Ивайло Евтимов-Йожи, Павел Петков-Павката, Даниел Димитров-Релето, Любомир Георгиев-Гребеца, Кирил Кирилов-Монтанския и братята Радослав и Митко Лебешковски са отговорни за 11 отвличания, включително и на Бончев и съпругата му, той заведе гражданско дело срещу "Утре за всеки".

В понеделник процесът стигна до своя край и Софийският градски съд прикани двете страни да сключат споразумение. Това обаче няма да се случи, тъй като Бончев държи да си получи всички дарени под натиск средства заедно с дължимите лихви. От фондацията пък твърдят, че това все пак е доброволно дарение, тъй като е направено след освобождаването на Камелия. Решението на магистратите се очаква до месец.

Споделяне

Още по темата

Още от България