Ангел Марин разказва в две книги за дейността си като военен и вицепрезидент

Ангел Марин ще представи две книги, разказващи за дейността му като вицепрезидент и за битката му за защита на българската армия от “демократическите преобразования”. Книгите са издадени от издателство “Захарий Стоянов” и ще бъдат представени на 24 януари от 18 часа в тържествената зала на втория етаж в Централния военен клуб.

“Първата книга се нарича “Рапорт”. В нея авторът ѝ не разчита само на спомена, той от 29 юли 1996 година си е водил дневник. Дневникът особено му помага, когато води битка за защита на българската армия от демократическите “преобразования”, на което той става жертва, но защитава своята принципност, доблест, професионализъм и човечност“, съобщава агенция “Фокус“.

“Във втората част от книгата “Рапорт”, онасловена “В лабиринта на властта”, генералът разказва за своята разностранна дейност като вицепрезидент на републиката. Втората книга “Вицепрезидентът” е сборник от архивни материали и документи, представящи основните изяви на вицепрезидента Ангел Марин в България и чужбина, на неговите посещения, свързани с работата му с българите, живеещи извън България, и част от участията му в международни политически събития, където е представлявал официално страната“, се казва в съобщението.

Споделяне

Още от България