Ангел Марин ще прекара 8 дни на официално посещение в Китай

Вицепрезидентът Ангел Марин ще посети Китайската народна република от 1 до 9 септември, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Той ще участва в церемонията по откриването на Шестото изложение за инвестиции и търговия за Североизточна Азия в провинция Цзинлин и в Четвъртия форум на високо равнище за икономическо и търговско сътрудничество в Североизточна Азия, на което ще се обсъждат икономическите и инвестиционните връзки между ЕС и Китай.

В Пекин вицепрезидентът Ангел Марин ще се срещне с българската общност, както и с директора на "Фансян мейгуей козметикс” ООД-Пекин, изключителен вносител за Китай на продукти от български етерични масла.

Вицепрезидентът Марин ще се срещне с вицепрезидента на Китайската народна република Си Цзинпин в град Сямън. Вицепрезидентът ще бъде там по покана на генералния секретар на Конференцията на ООН за търговия и развитие – УНКТАД и ще бъде официален гост на откриването на Втория световен инвестиционен форум на УНКТАД. В българската делегация ще участва и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов. Вицепрезидентът ще произнесе слово на Срещата на световните лидери по инвестициите в Сямън.

Българският вицепрезидент ще посети и EXPO 2010 в Шанхай.

Ангел Марин ще се срещне с ръководството на Китайската академия за ръководни кадри China Executive Leadership Academy - най-важната школа за обучение на ръководни кадри в Китай.

В рамките на визитата си вицепрезидентът ще даде специално интервю за българската редакция на "Радио Китай за чужбина”.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?