Ангелкова посреща чартърите със западни туристи от 15 юни

Министър Ангелкова инспектира плаж, снимката е архивна

Предвидено е от 15 юни да започнат чартърните полети към България от държави със сходна епидемична обстановка, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред "Нова телевизия" в сряда. Тя уточни, че датата може да бъде променена, ако се увеличи броят на заразените с коронавирус.

Ангелкова избори и страните, които, според нея, са със сходна епидемична обстановка с България - Германия, Австрия, скандинавските страни, Полша, Чехия и Франция. С тях вече са проведени разговори за пристигането на туристи в България. Ангелкова не даде подробности по какви критерии се определя кои страни са със сходна епидемична обстановка.

Министърката каза, че в началото на юни ще може да даде точни сметка колко чужденци са заявили почивки в страната. По думите ѝ, ако някой чужденец се зарази с коронавирус в България, той ще поеме сам своите разноски по лечението.

Ангелкова на няколко пъти благодари на Борисов за мерките, които са взети в борбата с коронавируса, защото те помогнали особено на туристическия бранш.

Споделяне

Още по темата

Още от България