Ангелкова предлага хотелите да дават бонус безплатна нощувка

Ангелкова предлага хотелите да дават бонус безплатна нощувка

Министерството на туризма започва нова инициатива - "Неочаквана ваканция". Тя предвижда при две платени нощувки през април и май туристите да получават трета безплатна от хотелиерите.

Към момента в инициативата са се включили три хотела на Слънчев бряг и един в Поморие, съобщи Министерството на туризма.

Целта на съвместната инициатива е да се насърчи вътрешния туризъм и българите да преоткрият възможностите за почивка в родината си. По този начин ще се удължат активните зимен и летен сезон и ще се разбие стереотипът за уикенд пътуванията с до 2 нощувки, се казва в съобщението.

 

Мениджърите и собствениците на места за настаняване у нас, които желаят да са партньори на "Неочаквана ваканция", трябва предварително да направят безплатна регистрация на специално разработен за целта интернет сайт и да създадат свой собствен профил. Сайтът ще бъде активен от 4 април.

На интернет страницата на кампанията ще се зарежда списъкът с партньорските места за настаняване, от който потребителите ще могат да направят своя избор за почивка, заплащайки две нощувки и получавайки трета безплатно съгласно общите условия.

 

За туристите това е стимул да посетят по-отдалечени места, а за хотелиерите - да посрещнат повече гости не само по Черноморието и в зимните курорти, а и във вътрешността на страната, посочват от Министерството на туризма.

Споделяне

Още от Бизнес