Ангелкова прекратява концесиите за плажовете в Созопол, Слънчев ден, Обзор и Лозенец

Ангелкова прекратява концесиите за плажовете в Созопол, Слънчев ден, Обзор и Лозенец

Предстои да бъдат прекратени четири договора за концесии на плажове, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова в четвъртък пред бТВ.

В случаите с плажовете "Созопол централен" и "Слънчев ден" са установени нарушения при стопанисването, както и неплащане на вноски.

Концесионерите в Обзор и Лозенец пък са поискали прекратяване на договорите по взаимно съгласие, тъй като са преценили, че не могат ползват плажовете по начина, по който биха желали.

По повод конфликтите между концесионера и плажуващите на "Делфин" нудисти Ангелкова заяви, че не бива да има разделение между почиващите. На събралите се пред ведомството протестиращи тя каза, че плажът може да бъде обособен със специфичен статут при законови изменения.

По думите на хората по време на сезона е имало и посегателство върху природата – били са изсечени гори и храсти, направена е ненужна и незаконна стълба. Оформила се е комерсиална зона и е имало конфликт, разделение и дискриминация. Те поискаха плажът да има еко статут и да не бъде даван под наем.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?