Англичани пътешественици впечатлени от българското гостоприемство

Англичани, които обикалят света с велосипеди, изразяват благодарност към гостоприемството и добротата на българския народ. Това се посочва в писмо на англичаните Кристин и Питър Хелиуел, адресирано до БТА.

Дестинацията, по която са поели двамата, е от Лондон до Сидни, като наред с другите държави, те преминават с велосипедите си и през България. Чужденците са възхитени от съпричастността, с която са били посрещнати в нашата страна.

По време на дългия път велосипедът на Кристин се е повредил на територията на България и то на обезлюдено място до град Елена. Докато са се опитвали да се придвижат, бутайки го, на помощ им се притекли хора от преминаващи автомобили. Те ги откарали до града и до техник, който да отстрани повредата.

Питър и Кристин отбелязват, че освен от подкрепата с превоза, те са изумени и от благородството на техника, който отказал да получи пари за работата си.

"Какво сърдечно гостоприемство, красива природа, тихи улици и чудесна храна", възхищават се англичаните за престоя си в България. Те подчертават, че при досегашната си обиколка, само у нас са били топло поздравявани от преминаващите край тях хора с автомобилите си.

Благодарение на отзивчивостта на българите Кристин и Питър продължават успешно пътя си към Сидни.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?