Англия и Черна гора направиха нулево равенство

Англия и Черна гора направиха нулево равенство
Отборите на Англия и Черна гора завършиха 0:0 на стадион "Уембли" в Лондон в мач от квалификационна Група "G" за Евро 2012, в която е и тимът на България.

Голямата звезда и капитан на Черна гора Мирко Вучинич не участва в мача поради контузия. Играчите на Фабио Капело обаче изиграха слаб мач и рядко успяваха да застрашат сериозно противниковата врата.

Така Черна Гора продължава да е лидер в класирането в групата с 10 точки след три победи и едно равенство. Англия е на второ място в групата със 7 точки и мач по-малко.

На трето място е Швейцария с 3 точки, след като футболистите на Отмар Хитцфелд победиха с 4:1 Уелс.

България заема четвърто място в групата също с 3 точки, но по-лоша голова разлика от швейцарците. На последната пета позиция е Уелс с 0 точки.

В група "А" се изиграха три мача. Азербайджан победи Турция с 1:0, Казахстан загуби като домакин от Германия с 0:3, а Белгия и Австрия завършиха наравно 4:4. Германия води в групата, следвана от Австрия, Турция, Белгия, Азербайджан и Казахстан.

В група "В" Армения победи Андора с 4:0, а Русия се наложи като гост над Македония с 0:1. Словакия и Ирландия завършиха 1:1. Русия е първа в групата, следвана от Армения, Ирландия, Словакия, Македония и Андора.

В група "С" Фарьорските острови завършиха 1:1 срещу Северна Ирландия, а Словения победи Естония с 0:1. Срещата между Сърбия и Италия бе прекратена.

Италия остава на първо място в групата, следвана от Словения, Eстония, Северна Ирландия, Сърбия и Фарьорските острови.

В група "D" Беларус би Албания с 2:0, а Франция се наложи със същия резултат над Люксембург. Французите са първи в групата пред отборите на Беларус, Aлбания, Босна и Херцеговина, Румъния и Люксембург.

В група "Е" Финландия загуби от Унгария с 1:2, Холандия би Швеция с 4:1, а Молдова - Сан Марино с 0:2. Във временното класиране води Холандия, следвана от Унгария, Швеция, Молдова, Финландия и Сан Марионо.

В група "F" Латвия и Грузия завършиха наравно 1:1, а Гърция победи Израел с 2:1.

Първи в групата е отборът на Гърция, следван от Хърватия, Грузия, Израел, Латвия и Малта.

В група "H" Дания победи Кипър с 2:0, а Исландия падна от Португалия с 1:3. Първа в групата е Норвегия, следвана от Португалия, Дания, Кипър, Исландия.

В група "I" Лихтенщайн загуби от Чехия с 0:2, а Шотландия от Испания с 2:3. Първи са испанците, следват Чехия, Шотландия, Литва, Лихтенщайн.

Споделяне

Още от Спорт

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?