Анита Мейзер получи 4 години и половина затвор

Подсъдимата се отрече от признанията си при второто разглеждане на делото

Снимка: БНР

Варненският окръжен съд осъди на 4 години и половина затвор бившата Мисис България Анита Мейзер за убийство по непредпазливост на партньора ѝ Николай Димов, както и за предлагане на подкуп на служител на МВР.

Подсъдимата трябва да плати обезщетение от 150 000 лева на родителите на загиналия, глоба от 8000 лева, както и направените по делото разноски. Мейзер остава в следствения арест, реши още съдът.

След като чу наказанието си, тя призова премиера Бойко Борисов да провери с кого били разговаряли през последните месеци всички заинтересовани страни по делото, включително и наблюдаващият прокурор. По думите на Мейзер тя предварително е знаела на колко години ще бъде осъдена.

Процесът срещу нея бе разгледан за втори път от Варненския окръжен съд, след като апелативният съд му го върна в края на април заради допуснато процесуално нарушение. Първата инстанция бе игнорирала молбата на майката на покойния Николай Димов да бъде конституирана като частен обвинител по делото.

При първото разглеждане Мейзер бе осъдена на 4 години затвор, но съдът намали наказанието ѝ с 1/3, тъй като тя призна вината си и казусът приключи по съкратената процедура. Така тя трябваше да остане зад решетките за 3 години.

Сега обаче подсъдимата се отрече от тогавашните си думи пред съда, заявявайки, че е невинна и, че при първото разглеждане на делото е излъгала, признавайки вината си, защото мислела, че така ще бъде освободена от ареста "същия ден".

Културистът Николай Димов загина в нощта на 14 август 2016 г., след като се задуши от "свински опашки" поставени на врата от съпругата му. Разследването установи, че двамата искали да снимат клип, демонстриращ силата на Димов, но вместо това, той се задушил. Мейзер бе обвинена и, че предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай Веселин Радев, за да "оправят нещата".

"Ники сам се самоуби пред мен по непредпазливост. Любимият ми мъж си отиде на любимата ми масажна маса. Моята вина беше, че бях в дома си като неговата любима асистентка", каза през сълзи Мейзер в последната си дума пред съда в понеделник.

Разказа и, че направила всичко възможно да помогне на съпруга си, но не успяла. Призна единствено, че след смъртта му е направила "най-тъпите неща", тъй като се паникьосала. Мейзер обаче отрича да е предлагала подкуп на разследващ полицай.

"Как е спал полицаят година и половина и с каква съвест?! Дори за секунда не ми е минавало да му давам подкуп. Какъв ми е той и какво зависеше от него. Знам откъде ми дойде всичко, но не го коментирам. Жената зад мен също го знае", заяви Мейзер, визирайки сестрата на покойния ѝ мъж Милена Димова, която е общински съветник.

Според подсъдимата именно Димова стои в основата на делото, тъй като имала много връзки в София, които след смъртта на Николай се обърнали срещу нея. "Това е по-страшно и от Божие наказание. Има намеса на невиждана човешка сила върху мен", добави Мейзер.

Не пропусна да подчертае и колко е обичала съпруга си, споделяйки, че дори е обмисляла самоубийство след смъртта му.

"Ники имаше странно чувство за хумор. Правехме нестандартни лудории навсякъде, където ходихме по света. Съжалявам, че го няма и не знам какво ще правя, когато изляза от затвора. Трябваше да се самоубия и да приключим като Ромео и Жулиета без никой да разбере какво се е случило. Бих умряла, за да го върна. Животът ми вече изгуби онази стойност. Сестра му дали би направила същото? Завиждаха ми заради Николай, защото бях публичната личност с най-хубавия мъж. Готова съм да отида при Ники, като умра достойно, а не като убийца. Трябва да си изрод, за да убиеш някого. Ще се самоубия, ако бъда наредена до тях", каза още Мейзер, цитирана от Дарик радио.

Тя се оплака на съда, че била най-демонизираната и дискриминираната жена в България, защото я наричали "циганка", "лесбийка" и "убийца". Въпреки това продължавала да усеща подкрепа и зад решетките, тъй като на свиждане ѝ идвали приятели и представители на посолството на САЩ, тъй като тя има и американски паспорт.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?