Анита Мейзер ще изкара 3 месеца в сливенския затвор

Антита Мейзер

Придобилата печална известност варненка Анита Желева, известна като Анита Мейзер, ще излежи по-малко от три месеца в затвора за убийството по непредпазливост на съпруга си Николай Димов.

Върховният касационен съд (ВКС) намали от три на две години присъдата на Мейзер заради превес на смекчаващите вината ѝ обстоятелства. Максималното допустимо наказание в нейния случай е пет години затвор. Тя бе въведена в сливенския затвор преди пет дни, но преди това изкара година и девет месеца в предварителния арест.

ВКС казва, че варненските магистрати неправилно са постановили три години затвор и тя трябва да изтърпи само две. В същото време съдът потвърждава глобата от 4000 лева и обезщетението от 100 000 лева, които тя трябва да изплати на близките на Димов.

През август 2016 г. Мейзер уби неволно съпруга си при твърде странни обстоятелства. Тя е завързала краката, ръцете и врата му със свински опашки по негово настояване, от които той трябвало със сила да се освободи сам. Демонстрацията трябвало да бъде заснета от жената, за да послужи на културиста Димов пред бъдещи работодатели. Стегнатите свински опашки на врата му обаче притиснали здраво врата на Димов.

Николай Димов успял да скъса превръзката на ръцете си и е опитал да освободи врата си, но вместо това затегнал примката още повече и починал.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?