Анна Фенингер триумфира в супергигантския слалом

Австрийката Анна Фенингер е спечели в събота златния медал в супергигантския слалом в Сочи. Тя направи това с време 1:25.52 минута, докато среброто попадна в ръцете на германката Мария Хьофъл-Рийш, която бе с 55 стотни от секундата по-бавна от Фенингер. Трета остана друга австрийка - Никол Хосп. Тя изостана с 66 стотни от първото място.

Състезанието ще се запомни и с многото отпадания в неговото начало. Седем от първите осем спуснали се не завършиха. В крайна сметка общо 18 от 49 стартирали състезателки не завършиха. Сред отпадналите бе и една от двете олимпийски шампионки в спускането в Сочи - швейцарката Доминик Гизин. Другата шампионка в спускането - словенката Тина Мазе, която преди 4 години във Ванкувър взе сребро в супергигантския слалом, този път бе пета.

Друга от фаворитките за титлата - швейцарката Лара Гут, бронзова медалистка в спускането в Сочи, се нареди четвърта, на 73 стотни от първото място.

За 24-годишната Фенингер това е първи олимпийски медал в нейната кариера, а за Австрия - втори златен в ски-алпийските дисциплини в Сочи след титлата на Матиас Майер в мъжкото спускане.

Австрия вече има 4 златни медала от олимпийски игри в супергигантския слалом при жените. Мария Хьофъл-Рийш на свой ред спечели днес втория си медал в Сочи след златото в суперкомбинацията.

Споделяне

Още от Спорт