Анна Цолова напуска сутрешния блок на Нова телевизия, ще води ново предаване

Ана Цолова, сн. Нова телевизия

Анна Цолова напуска сутрешния блок "Здравей, България" на Нова телевизия и ще води друго предаване, съобщиха от телевизията.

"Здравей, България" ще продължи да се излъчва в познатото на аудиторията програмно време, с досегашния водещ на предаването Виктор Николаев.

Новината обяви в ефир в петък сутринта Николаев и припомни, че с Анна Цолова водят заедно "Здравей, България" от четири години.

Преди това двамата водеха сутрешния блок на бТВ от 2010 г., но през 2013 г. напуснаха телевизията и се присъединиха към екипа на Нова. Напсукането им стана след гостуване на тогавашния премиер Пламен Орешарски, който няколко пъти беше питан от водещите - Кой предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Цолова и Николаев обясниха решението си да напуснат телевизията с усещането за външен натиск на предишното си работно място.

Според колеги на Анна Цолова, свалянето ѝ от екран е свързано с атаките на настоящия евродепутат и бивш неин екранен партньор Николай Бареков, пише в."24 часа". Той настоява Националната агенция за приходите да провери доходите ѝ, защото били необяснимо високи.

"След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на "Нова" един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година. Обявявам го в момента, в който съм готова с екипа и концепцията за неговия успешен старт. Това е мой дълго обмислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на зрителите през всичките тези години. Ще бъдем отново заедно скоро. На Виктор - един от най-добрите ми приятели, и на екипа на "Здравей, България", желая успех“, каза Анна Цолова тази сутрин.

“Благодаря на Ани за усилията и успехите, които донесе на "Нова". Щастлива съм, че ще продължим да работим заедно по нов телевизионен проект извън новините. Пожелавам успех на бъдещото предаване", допълни Силва Зурлева, член на Борда на директорите на "Нова Броудкастинг Груп".

Това е поредна промяна в екипа на Нова телевизия. През април телевизията напусна разследващият журналист Васил Иванов, който обвини шефката на новините Дарина Сарелска в "системна цензура". Самата Сарелска отрече обвиненията, а през август Нова телевизия обяви, че се разделя с нея.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?