Сагата може и да свърши

Анонимни бизнесмени, водени от Александър Томов, са близо до сделка за ЦСКА

Стойчо Младенов е изборът за нов треньор след евентуална смяна на собствеността

Александър Томов, сн. БГНЕС

Футболният клуб ЦСКА може и да оцелее, като изненадващо спасител ще бъде бившият президент на тима Александър Томов, който обяви, че води група бизнесмени, които са близо до сделка за закупуването на клуба от сегашните му собственици - пернишките бизнесмени от "Титан".

 

Александър Томов съобщи пред ТВ7, че преговорите са пред завършване.

 

"90% нещата са сигурни. Аз не искам да съм президент, за мен е достатъчно да бъда идеолог на спасението на ЦСКА", заяви Томов.

 

Той потвърди, че ако сделката стане факт, вероятният нов треньор ще бъде Стойчо Младенов.

 

Групата бизнесмени, водени от Томов и бившия директор в тима Александър Тодоров, към момента са анонимни.

 

Томов съобщи, че сред тях има бивши дейци на клуба, бизнесмени със страст към червения отбор, бивши треньори и 15-ина шампиони на България – треньори, играчи, легенди от близкото минало.

 

"Тези хора нямат формално обединение, но миналата седмица се започна една комуникация, която в крайна сметка завърши с това обединение", каза Томов.

 

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА от ерата "Томов" Александър Тодоров пък заяви, че очаква сделката да стане факт във вторник.

 

"Надявам се до края на деня днес да има предварително споразумение, на база на което да започне да се оформя документация за прехвърляне на акциите. След това ще трябва да се изчака 14 дни, за да се получи решение за правомерност на сделката", каза Тодоров пред БНТ.

 

"След като се провалиха вариантите за идване на Гриша Ганчев, а впоследствие и Стоичков да бъде собственик на ЦСКА, аз направих една инициатива, свързах се с хора и започнахме разговори, г-н Томов също се намеси. Все пак той има достатъчно много връзки и контакти. Избистрихме концепцията, важно е да има ясна схема на сделката. Чакахме, ако може някой друг да се появи като купувач, но не се получи. Хората, които са зад нас, изрично помолиха да не се съобщават имената им и ние поехме този ангажимент.", каза още Александър Тодоров.

 

Kъм момента не е ясна точната схема, по която ще бъде сменена собствеността. Предполага се, че новите собственици ще поемат изплащането на 10 млн. от дълговете на клуба и текущата издръжка, а от "Титан" сами ще покрият останалите дългове.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?