Край на сагата:

Анонимните бизнесмени на Александър Томов са новите собственици на ЦСКА

Александър Томов през 2009 година

ЦСКА е вече собственост на групата "Червени шампиони", съобщиха официално от тима.

Групата се води от бившия президент на клуба Александър Томов, като единственото ясно е, че в нея присъстват бизнесмени.

"Днес (10.07), бе подписано споразумение за смяна на собствеността на ПФК ЦСКА ЕАД с групата "Червени шампиони". Акциите на клуба вече са депозирани при купувача. Оперативната власт в дружеството от утре е в ръцете на "Червени шампиони". Предстои единствено сделката да получи разрешение от КЗК", се казва в изявлението, публикувано на официалния сайт на тима.

Не се съобщават никакви подробности за схемата, по която собствеността ще премине от пернишките бизнесмени от "Титан" към групата "Червени шампиони". Предполага се, че новите собственици ще поемат част от дълговете на тима и текущата издръжка, а "Титан" ще покрият друга част от борчовете.

Очаква се новият треньор на ЦСКА да е Стойчо Младенов.

По-рано се очакваше тимът да бъде купен от Гриша Ганчев, но до сделка не се стигна. Не е ясно точно колко са дълговете на отбора, като от "Титан" твърдят, че са около 12 млн. лева, но според други информации, може да се окажат над 30 млн.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?