Anonymous се заканиха и на правителството на Бойко Борисов

Хакерите искат България да оттегли подписа си от ACTA

Anonymous се заканиха и на правителството на Бойко Борисов

"Здравей, България. Предполагаме знаете кои сме ние, но ако не – ние сме Anonymous. Ние сме най-голямата сила на света. Сила, много по-могъща от всички правителства на тази Земя".

Така започва видеообръщение, което изпрати хакерската група Anonymous чрез канала за видеосподеляне YouTube до българските власти.

"Ние сме хората, които ви създадоха, ние сме хората, които срещате всеки ден на улицата. Ние сме тези, които не очаквате – от продавача в магазина до чистача в ресторанта", продължават с представянето си от организацията.

Хакерите разказват още, че са разбрали за големия протест, който беше организиран в страната срещу Международното търговско споразумение ACTA.

“За пореден път се опитвате да манипулирате хората”, заявяват от организацията и подчертават, че ACTA не може да бъде подписана с резерви. Договорът е международно споразумение, базирано на закона. Страните, които са го подписали, ще трябва да създадат единни стандарти за борба с пиратството – и на физически, и на дигитални продукти.

“След като бъде подписано от страна на България, споразумението ще влезе в сила и ще доведе до нарушаване на правата на хората и ще бъде в нарушение на конституцията на страната”, предупреждават още анонимните.

Anonymous иска от властите у нас да не подписват ACTA.

“Протестът на 11 февруари беше мирен. Но няма да има повече протести. Следващите стъпки ще бъдат съвсем различни. Ако продължавате да се подигравате на хората в България, ще видите тези стъпки, но сме сигурни, че няма да ви харесат", допълват още от организацията.

“Даваме ви шанс да се оттеглите мирно от споразумението”, предупреждава хакерската група.

"Ние сме Anonymous. Ние не забравяме. Очаквайте ни!", завършва видеобращението в YouTube.

Преди повече от седмица, след като организацията ПРОФОН излезе с официално писмо, че подкрепя ACTA, от анонимната група хакнаха сайта им.

"Анонимните" често са заплашвали чрез YouTube - и Facebook, и Конгреса на САЩ, като причините за това са различни, обикновено свързани със свободата на гражданите и потребителите в интернет.

Неотдавна те спретнаха кибератака срещу ЦРУ, а хакери, съмишленици на движението, от последните дни на януари досега атакуваха и сайтове на полското и на словашкото правителство, на бразилското външно министерство, на кабинета в Мексико, а в следобедните часове в понеделник дойдоха съобщения, че са са били ударени сайтове на словенски политици.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?