Anonymous заплашиха: Ако бТВ не се извини, ще сринем сървърите й

Anonymous заплашиха: Ако бТВ не се извини, ще сринем сървърите й

В съобщение до bTV Media Group хакери от Anonymous заплашват да сринат сървърите на сайта и телевизията, ако медията публично не се извини за отразяването на протестите в София срещу Закона за горите.

В неделя групата се обърна към телевизията с видео в YouTube. "Вместо да карате невинни еколози да се извиняват, ние държим ръководството на телевизията да се извини на цялата нация за наложената от него цензура, за това, че направи поредица от машинации и инсинуации по време на протестите", се казва в клипа.

В него от Anonymous призовават bTV да си свърши работата почтено и да покаже на хората истината за недоволството на правозащитниците.

"Ако не го направите, ние ще им я покажем, но няма да останете очаровани от това, което ще разберат. Ще им покажем всяка манипулация и налагана от вас цензура, както и конспирациите на политическия елит", допълват те.

Хакерите твърдят, че в момента в bTV има само една гледна точка – тази на изпълнителния ѝ директор. Те уточняват обаче, че не са против репортерите и журналистите, които работят в телевизията, но настояват за извинение за "всички извращения над журналистиката, които е направила bTV през последната една година".

Anonymous съветват българите да не гледат телевизията, за да се реагира срещу "цензурата над свободата на словото и мисълта с цел обслужването на лични, корпоративни и политически интереси".

Споделяне

Още по темата

Още от България