Ансамбълът на руското МВР с вечния Йосиф Кобзон на турне из България

Кобзон на концерт в Русия преди една година

Известният в миналото съветски естраден изпълнител Йосиф Кобзон, който е чест гост в България в последните години, този път е солист на турнето в България от 13 май на Академичния ансамбъл за песни и танци при руското МВР с главен художествен ръководител и диригент генерал-майор Виктор Елисеев, съобщиха от продуцентската къща "Жокер медиа", специализирана в каненето на руски изпълнители и културни дейци.

Кобзон е специален гост и на 20-ата церемония за връчването на наградите "Золотая муза" - за принос към развитието на българско-руските културни отношения, съобщиха още от продуцентската къща. Церемонията ще е в понеделник в Руския културно-информационен център в София.

Според съобщението голямата награда за тази година е за Софийската филхармония, за цялостен принос. Следващата награда е за Академичния ансамбъл за песни и танци при руското МВР. Преди седем години носител на наградата е бил Йосиф Кобзон.

Следват отличия за активно русофилство: на Светлана Шаренкова - председател на Форума "България - Русия", за цялостна дейност, на Димитър Николов - кмет на Бургас, за организираните всяка година Дни на руската култура и много концерти на руски изпълнители в града, Софийската опера и балет - за постановката "Евгений Онегин" с водещи руски солисти, проф. Иван Маразов за изложбата "Златото на траките" в Москва, Григорий Потоцки - скулпторът, създал и подарил на софиянци паметника на ген. Гурко, журналистът Петър Волгин, Калина Канева за книгата "Игнатиев - графът на българите", Мариета Георгиева - директор на Руския отдел на Столичната библиотека, Цветанка Ралева и Таня Атанасова - учители.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?