Анти ГМО-кампанията продължава с картички до Европарламента

Анти ГМО-кампанията продължава с картички до Европарламента

Българските граждани да се включат във втория етап от националната кампания "България свободна от генно-модифицирани организми (ГМО) - за чиста земя и здрави деца" с картички, които ще се изпратят до Европейския парламент, призоваха в понеделник от Българска фондация "Биоразнообразие" и "Зелени Балкани".

Те приканват хората да подготвят картички с красиви изгледи от страната, снимки или ръчно приготвени и изрисувани картички, с текст по избор - позитивно послание, с надежда и вяра в бъдещето на нашата родина, които да бъдат връчени на ЕП. Можете да ги "произведете" лично, с децата си, в детската градина, в училище, пише в съобщението.

Първият етап на кампанията "Картички за Зелена България до министър-председателя на Република България" приключи на 10 февруари, припомниха от организацията, която вече предаде над 2 000 картички от всички кътчета на страната на премиера Бойко Борисов.

Тогава той обеща, че стриктно ще бъде спазено само изискването на ЕК за промяна в закона за ГМО за рестрикции в лабораторни условия и без либерализация на режима за освобождаване на ГМО в околната среда.

Целта на новата кампания е да се покаже на председателя на Европейския парламент Йежи Бузек категоричната позиция на българите по отношение на генетично модифицираните организми.

Кампанията предвижда също така да бъдат поканени евродепутати да опитат български продукти.

"Ние живеем в страна, в която около 70 процента от земята отговаря на изискванията за производство на екологично чиста земеделска продукция. Екоземеделието и екотуризмът са нашата най-печеливша стратегия за развитие, както е обявено и от нашето правителство!", допълниха от организацията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?