Антиимигрансткият сайт на холандската Партия на свободата се е провалил

Герт Вилдерс

Антиимигрансткият сайт на холандската Партия на свободата е претърпял пълен провал, съобщи местният всекидневник Ен Ер Се (NRC Handelslad), цитиран от БТА.

 

Сайтът бе открит през пролетта на миналата година и е насочен срещу прояви на имигранти от Централна и Източна Европа. Според изданието сайтът е получил 40 000 оплаквания срещу чужденци, но и 135 000 жалби срещу това, че изобщо е бил отварян.

 

Сайтът имаше за цел да събира сигнали срещу централно- и източноевропейци, които "цапат и създават проблеми". Получените оплаквания са били свързани с чистотата, местата за паркиране и "окупирането" на работни места.

 

Изданието коментира, че е трудно да бъде отречен приливът на европейци в Холандия. Същевременно се отчита, че новопристигналите чужденци заемат работни места, които холандците не желаят. Допълва се, че сайтът е дал повод да се осмисли доброто приобщаване в страната на общо 300 000 чужденци от Източна Европа.

 

Вестникът определя появата на сайта като повратна точка, тъй като медийното внимание е било насочено към положителния икономически принос от притока на имигранти.

 

Партията на свободата на Герт Вилдерс бе част от управляващото мнозинство в Холандия, но остана в опозиция след последните парламентарни избори през септември миналата година.

Основната партийна политика е близка до проявите на краен национализъм и заклеймяване на чужденците в държавата.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?