Антиконтрабандният център проверил 39 бензиностанции за три дни

Снимка: Архив

Гордостта на премиера Бойко Борисов - антиконтрабандният център в ГДБОП, с чиято дейност той се похвали публично на 8 февруари, започна да отчита дейността си.

За три дни в края на февруари центърът е направил 39 проверки на бензиностанции, при които са разкрити редица нарушения.
 
От 26 до 28 февруари 2019 г. при съвместна специализирана операция са извършени комплексни проверки на 39 бензиностанции в 9 области в страната, съобщиха от центъра.

Установени са много нарушения - проблеми със средствата за измерване, нарушения на данъчното законодателство и на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Съставени са общо 29 акта за установени административни нарушения, 6 протокола за задължително предписание и са дадени 11 писмени разпореждания.

Националната агенция за приходите (НАП) е запечатала 1 обект, а други 6 предстои да бъдат запечатани. Три бензиноколонки, които мерят в ущърб на клиента, са запечатани от Метрологичната агенция, която извършва и анализ на взетите проби за установяване на качеството на разпространяваните горива.

Засиленият контрол ще продължи и през следващите месеци, като освен планираните масови проверки на обекти, работещи с горива, антиконтрабандният център ще създаде и единна база данни за всички търговски обекти и опериращи търговски дружества в сектора.

От началото на годината, под ръководството на центъра към ГДБОП, служители на МВР, НАП, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Агенция "Митници" осъществяват засилен контрол при вноса, складирането и последващата дистрибуция на горива, припомниха от вътрешното министерство.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес