Антикорупционната комисия ще обжалва решението на ВАС за хонорарите на Доган

Парламентарната комисия за борба с корупцията ще обжалва решението на Върховния административен съд (ВАС), който постанови, че няма конфликт на интереси в хонорарите, получени от Ахмед Доган като консултант. В заседанието не участва представителят на ДПС Камен Костадинов.

Делото във ВАС бе образувано по доклад на парламентарната антикорупционна комисия за получените от Доган 1 млн. евро по 4 консултантски договора, сключени с "Института по минно дело", част от "Минстрой". Становището беше, че Доган е нарушил закона за конфликт на интереси.

В заседанието на антикорупционната комисия в четвъртък участваха представителите на ГЕРБ, БСП, Синята коалиция и "Атака". Четиримата гласуваха единодушно да се обжалва решението на ВАС.

Преди това Бойко Великов от БСП повдигна въпроса дали комисията не политизира решенията си за даване на депутати на съд. Народното събрание е политически орган, когато решенията се вземат от политици, са политически, коментира от своя страна Димо Гяуров от Синята коалиция.

"Корупцията няма цвят и не е редно да се политизира", заключи Великов.

Ротационният председател на комисията Валентин Николов ("Атака") посочи, че трябва да се вземе решение от комисията и след това трябва да изготви жалбата до съда.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?