Антикорупционното звено на Цацаров разкри злоупотреба с електромер на прокурор

Обвинителят e уличен още в сводничество на млада жена

Антикорупционното звено на Цацаров разкри злоупотреба с електромер на прокурор

Специализираното звено "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура, което е на пряко подчинение на главния прокурор Сотир Цацаров, е постигнало нов успех в противодействието на престъпленията, извършвани от магистрати.

Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на държавното обвинение за това, че Цацаров е внесъл в прокурорско-следователската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложение за отстраняването на Константин Сулев от Софийската районна прокуратура.

Повод за искането на главния прокурор са повдигнати две обвинения на подчинения му – за манипулиране на домашния му електромер и за това, че "свождал млада жена към съвокупления с трима души".

"Назначената от СЗ "Антикорупция" техническа експертиза е установила разлика от 81 % между реално консумираната електрическа енергия и отчетената (измерената) ел. енергия от манипулирания измервателен уред", добавят от прокуратурата.

Разследващите обаче не дават повече подробности за другото обвинение, повдигнато на Константин Сулев.

Главният прокурор настоява колегите му в прокурорско-следователската колегия на ВСС да отстранят обвинителя от длъжност, докато воденото срещу него досъдебно производство приключи с внасяне на обвинителен акт в съда.

Споделяне

Още от България