Антимафиоти от Перник арестуваха рекетьор, взел подкуп с гумени ръкавици

Служители на РЗБОП- Перник и НСБОП задържаха 24-годишния Емил Игнатов, изнудвал бизнесмен от село Кралев дол.

Рекетьорът е от с. Теплен, община Хаджи Димово. Той е заловен в момент на получаване на пари, поискани от Боян Б..

Изнудвачът се явил с бели гумени ръкавици, за да не остави отпечатъци по парите, които са били предварително белязани, съобщи днес главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. По думите при многобройните арести, след коте са пускани, бандитите са изучили всички методи на работа на полицията.

Още две лица, свързани с изнудването, са обявени за издирвани, съобщи директорът на РДВР подп.Юри Георгиев, цитиран от БТА.

Бизнесменът Боян Б. бил рекетиран от около месец по телефона за сумата от 25 000 лева. В началото потърпевшият приел телефонните разговори за несериозни. Ден преди Коледа е подпален джипа му "Сузуки - Витара", който е бил паркиран пред къщата му в пернишкото с. Кралев дол. Тогава бизнесменът подал жалба в РДВР.

Изнудваният се занимавал с производство и търговия на строителни материали. Той е собственик на фирма "Боди", заета със строеж и ремонт на обекти в столицата.

На 15.01.04 год. по къщата му в с. Кралев дол е произведен изстрел, като куршумът се забил в хладилник, намиращ се в една от стаите. По щастлива случайност не пострадала съпругата на бизнесмена, която в този момент с намирала в същата стая, съобщи МВР.

При разговорите с рекетьорите била постигната договорка предаването на сумата да стане тази нощ в София. Тогава при перфектна операция на антимафиотите е задържан Емил И. При обиск в квартирата му в столицата, са намерени и иззети 8 патрона от пистолет "Макаров". Боеприпасите съвпадат с изстреляния куршум по къщата на бизнесмена. Събраните улики доказват, че той е изнудвачът.

Случаят е поставен под наблюдението на Окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура, допълват от РДВР-Перник.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: