Антимафиоти разкриха първата нароколаборатория за годината

Амфетамин за около 800 000 лв. по „цени на улицата” в разбита нарколаборатория иззеха антимафиоти. Операцията е проведена преди ден в кюстендилското село Жиленци. Задържаното количество дрога е 20 кг, от които може да се произведат 120 000 таблетки. Арестуван е един мъж на 40 г., в момент на производство на наркотика, съобщават в петък от ГДБОП.

Срещу задържания за 24 часа е заведено полицейско дознание. Той бил ангажиран със смесването на активни помощни вещества за изготвянето на субстанцията, която се таблетира. В къщата са открити кварцови лампи, везни, устройства за раздробяване и пресяване на субстанциите, помощни вещества, сушилни, химикали и други. Част от готовата таблетна субстанция е била пакетирана в опаковки по един килограм, а друга част е била в процес на сушене.

Антимафиотите смятат, че продукцията е предназначена за арабския свят, където цената на наркотика е по-голяма. Според тях засега България остава непредпочитана страна за производството на амфетамин. Това е първата лаборатория за амфетамин, разкрита тази година. Наблюдава се разделяне на процеса на производство на наркотика, като отделните му етапи се извършват на различни места, отчитат от ГДБОП.

Споделяне

Още от България