Антимонополната комисия отхвърли жалбите срещу търга за "Тракия"

Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбите срещу избора на "Обединение Магистрала Трейс" за строител на Лот 2 на магистрала "Тракия", съобщиха от антимонополния орган в понеделник.

Жалбите бяха подадени от гръцката строителна компания "Терна", класирана на второ място в търга на агенция "Пътна инфраструктура", и от австрийската "Щрабаг", която беше отстранена след отваряне на техническите оферти.

Комисията е преценила, че в процедурата за избор на строител на отсечката Стара Загора – Нова Загора от магистралата няма нарушение. Решението ѝ може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд (ВАС).

"Обединение Магистрали Трейс" ("Трейс груп холд", "Пи Ес Ай", "СК 13 Пътстрой" АД, "Виа строй инженеринг" и "Пътно строителство" АД) спечели търга за строежа на отсечката Стара Загора – Нова Загора с цена от 137.868 млн. лева или 2.2 млн. евро за километър при предвидени в бюджета на пътната агенция 3 млн. Евро за километър. Цената им се различаваше със 110 млн. лева от втората най-ниска предложена оферта - 247.608 млн. лв от гръцката "Терна".

От КЗК съобщиха още, че са отхвърлили жалбата на дружеството "Осиек - Котекс" срещу откриването на процедура по избора на строител на Лот 3 на "Тракия".

Споделяне

Още от Бизнес