Антимонополната комисия разреши сделката за ЦСКА

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фирма "Титан Спорт“ ЕАД да придобие пряк контрол върху ПФК ЦСКА чрез купуване на 100% от акциите от капитала на клуба, съобщиха в сряда от комисията.

"Титан Спорт“ е част от "Титан Интернешънъл Холдинг" АД. Предметът на дейност на дружеството включва консултации, придобиване и отдаване на рекламни права, търговско представителство и посредничество, спортни услуги за гражданите, организиране на школи за спортно-състезателна дейност и др.

КЗК счита, че сделката няма да окаже влияние върху конкурентната среда в България и следва да бъде разрешена, тъй като тя не води до установяване или засилване на господстващо положение, което да попречи на ефективната конкуренция на съответния пазар.

Представителите на "Титан“ Иво Иванов и Митко Борисов подписаха договор, според който до 31 март новите собственици ще изплатят всички задължения на клуба. Сделката по смяната на собствеността в ЦСКА ще е на стойност над 10 млн. евро, обяви в началото на седмицата президентът на клуба Александър Томов.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?