Антинатовците в парламента внасят подписка за изтегляне на военните ни от Ирак

10 000 подписа за изтеглянето на българските бойци от Ирак ще връчат в четвъртък на председателя на парламента четирима депутати от левицата и независимия народен представител Стела Банкова. Четиримата депутати от левицата са същите, които гласуваха и срещу членството на България в НАТО - Андрей Пантев, Любен Петров, Огнян Сапарев и комунистът Александър Паунов.

Наред с връчването на подписката петимата депутати ще поискат отново в НС да се проведат дебати по тяхното проекторешение за незабавно оттегляне на българския контингент от Ирак. По повод поредното отхвърляне на проекторешението от дневния ред на парламента Огнян Сапарев коментира пред Дарик радио, че не за първи път НС гласува против интересите на българския народ.

Петимата народни представители огласиха и обръщение към българския народ, в което подчертават, че единствената благородна и разумна дислокация на нашия контингент, е той да се дислоцира там където са българите. България няма причини да участва в съмнителна и скъпоструваща акция срещу неидентифициран и далечен противник, заяви още проф. Пантев, който прочете декларацията в парламента.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?