Антон Кутев: Някой ден Пеевски ще работи срещу нас

Антон Кутев, сн. БГНЕС

Фактът, че някой ден Делян Пеевски ще работи срещу нас е абсолютно очевиден, казва в четвъртък пред "Дневник" депутатът от БСП Антон Кутев. Този факт обаче не го притеснявал, защото "това е част от политическия живот на страната".

Попитан дали е съзнавал това при избора на депутата от ДПС за председател на ДАНС, Кутев отговоря: " Тогава нямахме чак толкова много време да съзнаваме чак толкова дълбоки последствия".

"Истината е, че тогава ставаше дума за едни 15 минути. И честно казано историческият контекст в тези 15 минути надали е бил основният. Сигурно е логично да си го съзнавал, но тогава не мислехме за това. Ясно е, че предложението на Пеевски беше грешка, както е ясно, че тя просъществува един ден", добавя Кутев.

Той признава, че "Пеевски може и да е част от задкулисието", но, по думите му, "в това задкулисие има много други, които са част от движението срещу Пеевски.

"Опитът да демонизираме Пеевски е непочтен. Пеевски не ми е симпатичен, последният човек съм, който би защитавал Пеевски. Но от другата страна на барикадата има хора със също толкова съмнителни биографии от гледна точка на корпоративен интерес със също толкова политически амбиции", казва депутатът от БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България